Mindfulness - individuel

I forløbet vil du lære nogle enkle og effektive øvelser, som du kan bruge for dig selv i dagligdagen. Vi vil gennemgå forskellige perspektiver af dine udfordringer, så du kan tilgå dem på en anden måde end hidtil.

En god grund til at vælge et individuelt forløb er hvis du er ramt af stress, angst eller depression og endnu ikke er klar til at være i en gruppe. Eller blot vil tilegne dig nogle teknikker så du kan komme i gang med at opleve mindfulness – enkelt og effektivt.

Om mindfulness

Mindfulness er efterhånden blevet en del af mange menneskers hverdag – og med god grund. Det er en evidensbaseret metode, det vil sige, at der er videnskabelige undersøgelser der viser at metoden har sin berigtigelse.
Man ved at Mindfulness har veldokumenterede effekter på bl.a. stress, depression, angst, tankemylder, smerter, søvn og er desuden velegnet til at bryde med uhensigtsmæssige mønstre og dårlige vaner. Samtidig er det en tilgang til at åbne for sindets naturlige iboende ressourcer, potentialer og livsglæde.

Ved at være opmærksom og tilstede i NU’et, trænes bevidstheden til at observere frem for at vurdere, hvilket giver ro og begrænser de ofte påtrængende indre dialoger, som kan forstyrre sindet i dagligdagen. Når vi er nysgerrigt observerende frem for vurderende, opstår muligheden for at gøre ubevidste reaktioner og handlinger til bevidste, hvorefter der skabes mulighed for autentiske forandringer.

Med udgangspunkt i Jon Kabat Zinn’s evidensbaserede metoder, har jeg haft flere hundrede mennesker i forløb. De positive resultater har også overbevist mig om, at mindfulness virkelig gør en forskel i menneskers liv – enkelt og effektivt.
Mindfulness er en nem tilgængelig metode, der virkelig skaber en forskel. Der er ikke noget hokus pokus i Mindfulness, som er en veldokumenteret metode.

Jeg er kommet hos Anja i Sorø siden april 2012 , hvor jeg fik hende anbefalet af en god kollega. Da jeg startede i terapi/mindfulness hos Anja, var jeg i en turbulent og kaotisk tid i mit privat- samt arbejdsliv og havde brug for at få et overblik og ro på mit liv. Da jeg tidligere har haft depression, var jeg meget bekymret for om dette var ved at ske igen. Dette kom ikke til at ske; takket være især Anja og hendes kompetente og yderst professionelle terapi og behandling. Gennem mit forløb har Anja været en fantastisk empatisk terapeut med en kæmpe portion ro og menneskelig varme, som jeg hurtigt fik en stor og dyb respekt for samt tillid til. Jeg har desværre måtte afslutte mit forløb hos Anja dec. 2014 – kun grundet flytning til jylland.
Mine største anbefalinger til Anja.
– Gitte Jørgensen, Aalborg