Individuel psykoterapi

I et psykoterapeutisk forløb det vigtigt, at du oplever at bliver mødt, hørt og oplever tillid samt nærvær. Det, at der en god kemi i et terapeutisk forløb er en afgørende faktor for at skabe forandring.

Det handler om at skabe klarhed, indsigt og bryde med vaner, tanker og overbevisninger. Det handler om dig – at give indsigt til udsigt. 

I livet kan du stå en i situationen eller have nogle følelser, som du skal have hjælp til at få omplaceret eller bearbejdet. Det er her jeg kommer ind i dit billede, som den der kan holde lygten så vi sammen kan få lys på det, der kan skabe en forandring i dit liv.

Igennem en længere årerække jeg fået en god og dyb erfaring i individuelle samtaler hvor det handler om at det menneske, som sidder overfor mig – gerne vil have det bedre og skabe forandringer i sit liv.

I det følgende er der beskrevet 4 temaer hvor jeg ofte oplever, at der kan være brug for en psykoterapeutisk intervention.

Det kan være du kan genkende nogle af de følelser der er beskrevet her:

 • manglende glæde i hverdagen
 • følelsen af at være i et hamsterhjul
 • ensomhed, også selv om man er sammen med andre
 • følelsen af at være forkert og ikke føle sig god nok – lavt selvværd
 • mærker andres behov, men ikke sine egne – have antenner ude
 • facade, så ingen f.eks. spørg hvordan man har det og alt ser godt ud
 • kontrol og perfektionisme
 • kærlighed og intimitet – kan være en udfordring
 • mistillid til både sig selv og andre
 • lade andre overskride sine grænser
 • svært ved tætte relationer
 • pleaser

1) Barndommens oplevelser

Det du har oplevet og erfaret i din barndom kan sætte spor i dig, som påvirker den måde du har det på i dag. Det er muligt at arbejde i nutiden med de traumer, negative påvirkninger og oplevelser du har haft tidligere i dit liv. Når disse erfaringer bliver kigget på og forløst, sker der forandringer i den måde livet, relationer og følelser bliver udfoldet.

Som Jung skriver ”er det aldrig for sent at få en god barndom”. Vi kan ikke forandre det der har været, men vi kan arbejde med den måde hvorpå det er lagret i vores system og det kan give et nyt perspektiv og måde at være i livet på.

2) Opdage og udfolde dit potentiale og ressourcer

Nogle gange kan sidder vi fast i negative overbevisninger, mønstre eller dårligt selvværd, som gør vi ikke får truffet valg og følger den vej vi egentlig gerne vil. I terapien er der mulighed for, at vi sammen får øje på det som holder dig tilbage og skaber et fundament, som du kan bygge videre på.

3) Relationer

Næsten alt sker i relationer og ofte er relationer ikke problemfrie. Det kan være relationer til vores familier, venner eller kollegaer som er en udfordring. Min erfaring er at når vi arbejde med os selv i relation sker der forandring.

4) Kriser

I livet kan vi alle blive ramt af en krise. Det være tab, utroskab, sygdom, midtlivskriser m.m. Det er situationer og hændelser som gør at det kan være svært at finde meningen og overskuddet til at handle sig igennem krisen og forandringerne det skaber. Kriser hvor vi kan blive ramt på vores selvopfattelse, relationer og troen på det gode i livet. Der kan det være godt at finde en god terapeut, som kan støtte, rumme og være sammen med dig i den svære tid. Så du kommer styrket ud.

Nogle gange bliver vi ramt, som et lyn fra en klar himmel og det kan være svært at håndtere følelserne og tankerne. Det kan være tale om:

 • utroskab, skilsmisse
 • stress
 • angst
 • depression
 • døden
 • sorg og savn
 • sygdom
 • sygdom hos børn
 • tab af erhvervsevne, arbejde
 • mistet kontakt med børn eller forældre

I et forløb hos mig, kan vi skabe forandring. Ved at skabe klarhed på det som er. Redskaber til at bryde mønstre/reaktioner. Udfolde dine ressourcer og potentialer samt modet til, at leve livet med de forudsætninger og udfordringer vi har.

Du er så velkommen til at kontakte mig og sammen kan vi finde ud af om du skal starte et forløb hos mig.

En gang imellem er man heldig og møde lige den rette person på det rigtige tidspunkt. En som kan ændre livet for en til det bedre… Den person har jeg mødt, da jeg havde mest behov for det. Hun forstod at tale med mig, så jeg forstod hvad der blev sagt. Hun hjalp mig med at få min tro på mig selv tilbage og få sagt farvel til min fortid på en god måde. Hun hjalp mig til at indse, at JEG er god nok, har en masse ressourcer, og gav mig min tro på mit selvværd tilbage. Kan jeg sige at hun har reddet mit liv? Ja, det kan jeg …. for det føler jeg bestemt Anja Ladefoged Christensen har gjort. Jeg er dig SÅ taknemlig Anja, for uden dig var jeg ikke kommet så langt. Og derfor kære venner …. får Anja mine varmeste anbefalinger af hele mit hjerte. Tak for din søde væremåde Anja, du er simpelthen guld værd. Jeg kan ikke mindes, at jeg før har været så glad for livet og mig selv, som jeg er nu. Kærlig hilsen til dig
– Margit, Slagelse

Kære Anja
Sender dig glade og taknemmelige tanker her i dag hvor jeg har været ædru i to år. (Det gør jeg nu også mange andre dage). Du har en stor andel i, at jeg har et rigtig godt liv idag.
– Steen N, Ruds Vedby

Hej kære Anja
Bliver simpelthen nødt til at sige et kæmpe stort tak. I går da jeg kom hjem tog jeg en lang lur, og da jeg vågnede og sku fortælle min kæreste om vores session, fik tårnene fik frit løb. Jeg græd og græd. Men det var en kæmpe forløsning. Jeg oplever at vi har fået fat i noget dybt og vigtigt. Jeg ved at ansvarsløsheden ikke forsvinder med det samme, men for første gang ser jeg lys, jeg har fået øje på noget utrolig vigtigt, og er sikker på det hæmmer mig på så mange punkter. Det har jeg endelig fået mulighed for at slippe, og jeg er så utrolig taknemlig for din hjælp og din støtte.
Jeg havde og har følelsen af ligeværd sammen med dig, og jeg føler mig set og hørt.
1000 tak. Jeg glæder mig rigtig meget til næste gang.
– Kærlig hilsen Tanja