Systemisk opstilling - gruppe

Systemisk opstilling og familieopstilling skal opleves. Det er en metode, der hastigt vinder mere og mere indpas i Danmark, men er allerede en anvendt og anerkendt metode i mange andre lande.

Rigide mønstre og adfærd i en familie kan forhindre de enkelte familiemedlemmer i at udvikle sig naturligt og forhindre kærligheden i at strømme frit. I opstilling bliver man bevidst om, hvor den enkelte på et ubevidst plan har ’arvet’ fra sit familiesystem. Følelser og mønstre er gået i arv, som man ubevidst navigere efter i livet og i relationer. Klienten erfarer, hvor der er opstået forviklinger i relationerne – og hvordan disse forviklinger stadig er aktive i nuet.

Allerede ved at opstille de relevante personer, vil der udfolde sig ny viden og indsigt i forhold til, hvad der forårsager ubalancen i systemet og dermed klientens udfordringer. Ved at lytte til den viden og sansninger, der er i systemet, kan potentialer og ressourcer folde sig ud og give balance i systemet og skabe forandring for klienten.

Som facilitator og som psykoterapeut har jeg erfaret nogle tankevækkende sammenhænge, der viser sig i forhold til, hvordan børn påvirkes af ubalancer i familien, samt hvordan familiehistorien kan have indflydelse på vores personlige udfordringer.

Tekst på vej …