LadefogedVision

Anja Ladefoged, Psykoterapi, Smerter, Sorø

Smertehåndtering

Det er livsomvæltende at blive ramt af sygdom, smerte eller ulykke. Det giver alt for ofte en fysisk funktionsnedsættelse, og det påvirker vores mentale helbred. Det påvirker ikke kun dig, men også din familie og dit arbejds- og fritidsliv.

Det kan være svært at tale med familie, venner og kollegaer om smerter, dine bekymringer, tanker og din frygt. Ofte vil de af en god mening prøve at trøste dig, men med det resultat, at du nok ikke føler dig mødt og forstået. Hos mig kan du tale frit – uden at du skal passe på andre.

Jeg kan hjælpe dig med at tackle dine smerter og livssituation på en måde, som kan bringe mere livsmod og balance ind i dit liv.

Jeg kan give dig et trygt sted, hvor der er plads til at tale om det tab, den sorg eller frygt, du måske oplever.

Du kan her sætte ord på dine katastrofetanker, tankemyldret og de negative overbevisninger. Sammen fokuserer vi på at vende negative overbevisninger til mere håndgribelige og faktuelle tanker, som kan støtte dig. Jeg støtter dig i at lægge dine egne planer, så du kan finde en anden måde at leve dit liv på, og det behøver ikke være et dårligere liv, men et andet liv.

Vi vil sammen lægge en strategi for, hvordan du mestrer både arbejdsdage og festlige lejligheder med klare aftaler, pauser og tilbagetrækningssteder.

Du vil sikkert opleve, at mennesker omkring dig gerne vil tage hensyn, når de først hører dit behov. Men de kan ikke regne ud, hvad du har brug for, hvis du ikke siger det højt. Det kan jeg hjælpe dig med, for det er svært at italesætte, hvad der er brug for, når du er i en ukendt og ny situation.

Har du:

 • Diskusprolaps
 • I kemoforløb samt senfølger
 • Fibromyalagi
 • Hjernerystelse og senfølger deraf
 • Kronisk hovedpine eller anden nervesygdom
 • Knogleskørhed
 • Sklerose
 • Ulykker, som medfører både psykiske og fysiske mén
 • Uhelbredelig/kronisk sygdom
 • Sygdom hos pårørende
 • Anden sygdom eller smerter

Så kan jeg hjælpe dig med at håndtere det på en måde, som vil bringe mere støtte, styrke og balance ind i dit liv.

Jeg har arbejdet med mange klienter, som har fået sygdom og smerter ind i livet

Jeg er klar til at hjælpe dig med at få en hverdag i balance på trods af smerter eller sygdom. Et liv med den forudsætning og de vilkår, som nu engang er. Og måske endda skabe plads og rum til at få et godt liv – blot et andet end du havde forestillet dig. Men det mest tålelige ud af den præmis, som er. Jeg kan give dig redskaberne til at håndtere din hverdag på en hensigtsmæssig måde. Og forhåbentlig finde ro med det, som er.

Ved hjælp af psykoterapi, mindfulness og praktisk rådgivning lærer du, hvordan du tager lederskabet tilbage i dit liv med de udfordringer, du nu engang har pga. af dine smerter eller sygdom.

Vil du vide mere? Så er du meget velkommen til at kontakt mig.