Vil du gerne forandre, hvordan du går og har det med din depression og dine triste tanker?

Så får du her med 8 sessioner og 8 reflektionsøvelser muligheden for at få det bedre. 

Du skal vide, at depression ikke skyldes dovenskab, personlig svaghed eller mangel på evnen til at tage sig sammen, selvom din indre kritiker måske fortæller dig det.

Mange med depression oplever følelser af skyld, skam eller værdiløshed over at have fået en depression, fordi de netop ikke “bare kan tage sig sammen”. En depression er forbundet med mange negative tanke, som kan føre til en ændret opfattelse af virkeligheden, der slet ikke stemmer overens med den faktiske virkelighed. Det kan for eksempel være tanker som “jeg er ikke god nok” eller “ingen vil have mig”. Det kan også være bekymringer om fremtiden som “Bliver jeg hjemløs?” eller “Mister jeg alt og alle?”. Ofte vil disse depressive tankemønstre fastholde dig i depressionen.

Netop disse tankemønstre er noget, vi skal arbejde med i dette forløb. Jeg har gjort mit yderste i dette onlineforløb for at give dig de nødvendige redskaber, som jeg ved også har gjort en forskel for de mennesker, jeg har haft i forløb.

I forløbet får du 8 sessioner, og efter hver session er der en skriftlig refleksionsøvelse, som jeg anbefaler, at du bruger tid på, så du kan integrere redskaberne i din hverdag og begynde at mærke en forandring i din livskvalitet.

Køb en notesbog og skriv dine tanker og refleksioner ned om de øvelser, der er vedhæftet efter hver session, så du får mest muligt ud af forløbet og kan skabe en forandring. For det er muligt, også selvom det lige nu kan synes svært.

Det er vigtigt, at du taler med din læge, hvis du har tunge tanker eller selvmordstanker, og generelt om, hvordan du har det.

Kan du genkende, at det kan være svært at overskue ret meget, hvor selv små hverdagsopgaver nogle gange virker uoverskuelige? Har du svært ved at huske og koncentrere dig? Måske sover du hele tiden, eller har du svært ved at sove. Beslutninger føles svære at træffe, og selv at beslutte, hvad der skal spises til aftensmad, kan virke uoverkommeligt.

Måske oplever du også en generel tristhed og modløshed. Du græder måske uden helt at vide hvorfor. Du er kortluntet og irritabel, men magter heller ikke modstand og diskussioner. Du har måske mest af alt lyst til at være alene. Og så alle bekymringerne og myldertankerne. 

Du er ikke alene. Det er de mest typiske symptomer på depression, og det er vigtigt, at du tager dem alvorligt.

I håndteringen af depression er lidt bedre end ingenting. Hvis du havde brækket dit ben, ville du give benet tid til at hele og tid til genoptræning, så det kan blive stærkt igen. I den forbindelse skulle du sætte nogle rammer og tilpasse dine aktiviteter, så de passer til din nuværende situation. Det samme gælder, når du oplever depression; se det som en form for genoptræning for din hjerne, sind og krop.

Tidligere har du måske kunnet “tage dig sammen”, men måske har du ignoreret de advarselssignaler, der har været undervejs? Depression er noget, du oplever – ikke noget, du er. Derfor kan du skabe en forandring og få det bedre. Det skal starte et sted, ligesom med det brækkede ben, men du skal turde tage det første skridt, selvom det føles svært. Det er nødvendigt at investere i noget i dag, som dit fremtidige jeg vil takke dig for.

Det er derfor vigtigt, at du lytter til dig selv og gennemgår sessionerne i det tempo, der føles rigtigt for dig. Ved depression er det vigtigt at vælge de “lavthængende frugter”, dvs. opgaver, der kræver minimal indsats, men som giver positive resultater, f.eks., at få sollys, gå en tur eller spise noget nærende mad, alt efter hvad du føler, du kan overkomme. En gåtur på 5 minutter er bedre end ingen gåtur.

 

 

Forløbet er for dig, der føler dig deprimeret eller har en depression, hvor du oplever, at depressionen begrænser dig i din hverdag. Det er for dig, der er klar til en forandring og til at begynde at finde din livsgnist igen.

  • Det er blevet gennemgået af den praktiserende læge Tomer Amrami, som nu også anvender disse redskaber i sin praksis.
  • Hvis du arbejder med mennesker og søger inspiration, kan du ligeledes finde værdi i dette forløb.
  • Dette onlineforløb anvendes allerede i 47 kommuner, af a-kasser og uddannelsesinstitutioner, fordi de redskaber og den viden, jeg deler, gør en forskel for de mennesker, der har valgt at deltage.
  • Forløbet er optaget i et professionelt studie, så både lyd og billede er af høj kvalitet, og der er tilføjet understøttende grafik, hvor det giver mening.

I forløbet får du:

 

Jeg har gjort mig umage med at sessionerne ikke er for lange, men at du samtidig får den nødvendige viden og redskaber til at få det bedre.

Her er lidt om, hvad sessionerne indeholder, så du ved hvad du går ind til:

1. session: Så er vi igang – intro og det første redskab(10.21)
Introduktion til forløbet. Du får de første redskaber til at begynde at håndtere din depression.

2.session: Energiregnskab (7.25)
I denne session introduceres du for et effektivt værktøj, der tjener dobbelt: Som en kommunikationsmodel for at udtrykke din energi og som et essentielt redskab til at øge din bevidsthed om, hvad der tapper dig for energi, og hvad der genoplader dig. Det vil hjælpe dig til at finde en bedre balance og opnå mere overskud i din hverdag.

3. session: Tanker og dit mindset (10.34)
Vi vil sammen undersøge, hvordan dine negative tanker påvirker dig og dermed spiller en afgørende rolle for hvordan du går og har det. Du vil blive introduceret til kognitive redskaber så du kan få et ro i dit nervesystem – hoved og krop. 

4. session: Bekymringer og nuet (11.10)
Livet foregår her og nu. Men ofte kan nuet være præget af tanker om fortiden, frygt for fremtiden og tanker om, hvad vi tror andre tænker om os – og ikke mindst de tanker vi kan have om os selv. I denne session stiller vi skarpt på, hvordan du kan slippe noget af det og komme mere tilstede i nuet. Du vil også få et redskab til at håndtere dine bekymringer, og få øje på hvad du har indflydelse på. Det er redskaber som også er hjælpsomme til at få skabt ro og mere klarhed.

5. session: Kommunikation, grænser og behov (8.00)
Jeg oplever ofte, at når man har en depression kan det blive udfordrende at kommunikere, melde tydligt ud og vide, hvad man egentlig har brug for. I denne session vil du blive introduceret til en model jeg har lavet for at du netop blive mere bevidst om dette. Et redskab, som du også kan dele med dine nærmeste, så I bedre kan undgå misforståelser og konflikter i hverdagen.

6. session: Mindfulness (7.29)
Mindfulness er et veldokumenteret redskab til at håndtere depression, og du vil her få en gennemgang omkring, hvad det er. Du vil få 5 guidede mindfulnessøvelser, som du kan downloade og høre igen og igen. Du vil i sessionen få introduktion til, hvordan du bedst kan integrere det i din hverdag. 

7. session: Bagvedliggende årsager til depression (6.57)
En depression kan komme af mange forskellige årsager. I denne session vil vi se på dine handlemønstre og strategier til at tackle livet. Og måske kan du også få øje på noget af det, som har spændt ben for dig og få øje på andre måder at håndtere det på.

Når vi kun ser på symptomerne på en depression, uden at tage fat på rødderne, er der en betydelig risiko for at det opstår igen og igen. Du får her mulighed for at se på mere hensigtsmæssige strategier til håndtering af depression – og livet generelt. 

8. session: 2 gode øvelser og afslutning (5.51)
Du får 2 gode øvelser, som jeg holder meget af, og som jeg glæder mig til at dele med dig. Og så skal vi se på, hvordan du bedst muligt kan holde fast i fortsat at investere i dig selv, og få det bedre med din depression.

Kurset ligger klar til dig på danske Easyme.dk. Så du kan trygt læne dig tilbage og nyde det.

Du får i alt 67 minutter video for kun 999 kr. Og oveni det – refleksionsøvelser og materiale du kan printe ud og arbejde med så du netop kan få redskaberne integreret i din hverdag. Så det ikke blot er endnu et onlineforløb. Men et onlineforløb der gør en forskel.

Anja Ladefoged

Jeg er uddannet psykoterapeut, samt stress- og angstbehandler og har siden 2011 arbejdet som psykoterapeut. Derudover er jeg uddannet mindfulnessinstruktør og supervisor.

Siden 2011 har jeg hjulpet mange mennesker, der har haft en depression, eller har oplevet symptomer på en depression, men taget i opløbet. Det er alt det bedste fra disse år, jeg har samlet i dette onlineforløb.

Det er dig, der i bund og grund bestemmer, hvordan du vil have det og hvilket liv du ønsker at leve. Du har altid to valg. Dit ene valg er at gøre ingenting. Hvad er gevinsten ved det?

Den anden mulighed er, at begynde at arbejde lidt mere målrettet på at få det bedre. Hvad mon gevinsten så vil være? Begynde at skabe en forandring, hvor det ikke kun handler om at overleve og holde ud, men hvor det handler om at leve og have det godt i hverdagen.

Jeg giver dig redskaberne i forløbet til at håndtere din depression. Det er en investering, som dit fremtidige jeg vil takke dig for.

Men husk du ikke må stå alene med hvordan du går og har det, del dine tanker, også de svære, med din læge.

 

Få mine lydfiler med mindfulness øvelser

Lydfilerne med mine mindfulness-øvelser kan du downloade og høre når det passer dig. Og på den måde opleve, hvilken effekt mindfullness har - enkelt og effektivt. 

Velkommen på nyhedsbrevet :-)