Parterapi

Har I problemer eller en krise i parforholdet?

Mangler I værktøjer og støtte til at tackle konflikter og genfinde kærligheden? Ønsker I at slippe for de tilbagevende skændrier? 

Med min erfaring kan jeg hjælpe jer med at navigere i jeres forhold, så både du og din partner kan trives og blive den bedste version af jer selv – sammen.

Min klinik i Sorø ligger centralt for hele Midt- og Vestsjælland, og jeg har også par fra Ringsted, Slagelse, Næstved, Holbæk, og omegn.

Få parforholdet på rette kurs

Er I også kørt fast i hverdagens trummerum, vaner og mønstre? Gøremål, to-do lister, projekter, børn, arbejde osv?

Kender I til det med skuffede forventninger? En masse brok, tavse eller højlydte skænderier? Misforståelser og bebrejdelser? Som ofte resulterer i at den ene eller I begge trækker sig, eller den ene bliver meget påtrængende og måske endda vred. Det ender i stor frustration, og kommer til at skabe en afstand imellem jer.

Det er der, hvor tilliden, trygheden, respekten og dermed kærligheden kan have trange kår. Det gør noget ved jeres parforhold. Især hvis I ikke får stoppet op og repareret på det.

Jeres evne til at kommunikere, lytte og forstå hinanden er afgørende for jeres parforhold. Og at forstå er ikke det samme som at du er enig. Men at du gør dig umage med at forstå den anden. Så bliver det meget nemmere at forventningsafstemme, lande kompromisser og opnå det I begge længes efter.

I et forløb hos mig lærer I at lytte til hinanden, at blive nysgerrige på, hvad I hver især sætter igang, når I gør det som I gør i parforholdet. Og redskaber til at stoppe konflikterne, og skabe nærhed og kontakt igen. Så det som står imellem jer kan opløses.

Kan du genkende dig selv:

  • Du og din elskede er kørt fast i dagligdagens rutiner
  • Du er træt af endeløse skænderier, misforståelser, anklager – eller larmende tavshed
  • Ingen er glade derhjemme
  • Du synes, du har prøvet alt. Men det bliver bare værre og værre. Og du er klar over, at det ikke kan blive ved. På den her måde
  • Uenighederne og konflikter fylder alt for meget
  • Intimiteten og nærværet er ikke længere noget som I trives med
  • Uenigheder om dine, mine og fælles børn eller børneopdragelse generelt

Parterapi er en investering i jeres parforhold og kærlighed

Som parterapeut stiller jeg de skarpe, svære og udfordrende spørgsmål, der åbner for en tryg og konstruktiv dialog mellem jer.

Jeg kan både være oversætter i dialogen, så I kan blive opmærksomme på, om I får lyttet til hinanden. Og forstår, hvad den anden siger. Det minimere riskoen for misforståelser. Og jeg kan fungere som tovholder, så I begge får sagt det, som lægger jer på hjertet.

For så at samle op, så I begge kan forstå, hvad jeres handling og tale gør ved den anden. For at I netop kan bryde den dårlige stemning og konflikterne, der kan opstå i hverdagen. At I igen kan se på hinanden med milde og kærlige øjne.

Men også skabe rum og plads til, at I kan få snakket om alt det svære, der kan være i jeres parforhold, så det ikke bliver ved med at være en gordisk knude. Men I kan få løst jeres udfordringer og komme godt videre sammen.

Jeres evne til at kommunikere, lytte og forstå hinanden er afgørende for jeres parforhold. Og at forstå er ikke det samme som at du er enig. Men at du gør dig umage med at forstå den anden. Så bliver det meget nemmere at forventningsafstemme, og opnå det I begge længes efter.

Jeg kan hjælpe jer med at I i jeres hverdag kan afstemme forventninger på en måde, hvor begge parter føler sig som vindere. For hvis en er en taber, ja så er begge tabere i parforholdet – selvom det et kort øjeblik kan føles godt at få ret.

Det er ikke altid, der behøver at være en krise i parforholdet for at komme i parterapi. Jeg har flere par, der kommer hver 6.måned, til det som et af mine par kalder for serviceeftersyn. “Så det ikke går så galt igen”.

Det er godt at blive mindet om, at et parforhold er i konstant udvikling, når der er fokus på det, men kan være i afvikling, når der går tummerum, konflikter og hverdag i det. Der hvor I glemmer hinanden eller ryger ind i konflikter og bebrejdelser.

Jeg har også par, der allerede har besluttet sig for at blive skilt, men har brug for at bevare en god kommunikation og støtte op om børnene.

Tag endelig kontakt for at høre, om jeg er den rette til at hjælpe jer godt videre.

 

Praktik

Den første gang kommer I begge til en par-session. Derefter kommer I begge til en enkelt session hver for sig.

Det giver mig mulighed for at lære jer begge godt at kende, så jeg forstår jeres ønsker, udfordringer, mønstre og bevæggrunde. Det sikrer, at jeg kan hjælpe jer bedst muligt med at få det parforhold med hinanden, som I længes efter.

Herefter fortsætter forløbet med par-sessioner.

Kontakt mig og få en snak om parterapi: Du er altid velkommen til at kontakte mig og få svar på dine spørgsmål, så du kan beslutte, om jeg skal hjælpe jer.

Anja Ladefoged

Psykoterapeut mpf i Sorø

Jeg er efteruddannet som parterapeut, og har specialiseret mig i parterapi.

Kærligheden og parforholdet er noget der skal værnes om, og ofte glemmes det i hverdagens hamsterhjul.

I vil hos mig blive mødt som dem i er, med respekt for jeres udfordringer og det som skaber afstand imellem jer. I er altid velkommen til at tage kontakt og høre, om jeg er den rette til at hjælpe jer.

Læs hvad andre synes

“Vi havde knas (big time) i vores parforhold og blev anbefalet parterapi hos Anja. Vi kunne ikke selv længere se en udvej selvom vi stadig elskede (og elsker) hinanden. Anja var virkelig skarp til at få sat lys på vores mønstre og hvad det var vi gjorde mod i hinanden i stedet for, for hinanden. Vi fik helt konkrete redskaber og vi fik ændret på den dårlige dynamik og kommunikation imellem os. Efter det her forløb har vi besluttet os for at vi nu vil komme hos Anja hvert ½ år til et tjek.” Karina og Thomas

Få mine lydfiler med mindfulness øvelser

Lydfilerne med mine mindfulness-øvelser kan du downloade og høre når det passer dig. Og på den måde opleve, hvilken effekt mindfullness har - enkelt og effektivt. 

Velkommen på nyhedsbrevet :-)