Forældrerådgivning i Sorø

Terapi er ikke altid svaret, når børn og teenagere har det svært. Min erfaring er, at det nogle gange er tiltrækkeligt at hjælpe jer som forældre med redskaber og samtaler om, hvordan I kan støtte jeres barn eller teenager.

Konflikter i familien påvirker alle

Det er ingen hemmelighed, at der i familiens trygge skød kan opstå konflikter, som strider imod vores værdier og forestillinger om den trygge barndom og det gode voksenliv.

I som forældre kommer med hver jeres normer, værdier, drømme og baggrunde. Det kan kulminere i uoverensstemmelser og aktivere gamle mønstre i nutiden.

Det er jo to familiesystemer, der skal forenes, og er der delebørn, så er der jo endnu flere, det kan give udfordringer. Det er I ikke alene om.

Det kan være, I har et barn eller teenager som ikke trives, men det er svært for jer at nå ind til dem. Og det resulterer i uløste konflikter, misforståelser og mistillid.

Men det kan forandres, og det behøver ikke at være kompliceret og uoverskueligt.

Jeg kan hjælpe jer med at finde en anden vej, og skabe en familie med mere ro, glæde og balance. Jeg vil støtte jer og give jer redskaber, så I kan hjælpe jeres barn eller teenager til en gladere hverdag.

Vi vil sammen finde ud af, om det vil være hensigtsmæssigt, at jeres barn eller teenager starter op i et forløb, eller om det er udfordringer, som I kan få støtte og vejledning til selv at håndtere.

I er altid velkomne til at tage kontakt, og finde ud af om jeg er den rette til at hjælp jer godt videre.

I kan få gavn af et forældrerådgivningsforløb hvis…

  • I har svært ved at løse konflikter
  • I ikke er enige om opdragelse og grænsesætning for fælles børn og delebørn
  • I har svært ved at kommunikere i jeres familie
  • Misforståelser, konflikter og smækkede døre
  • Der er et eller flere børn i familien, der ikke trives
  • Der er sygdom hos jer eller hos et barn/teenager
  • I står i en skilsmisse eller er blevet skilt, og står med ulykkelige børn
  • En af jer har misbrugsproblematikker, angst, stress, depression
  • I er bekymret for jeres barn/teenager, men kan ikke nå ind

 Forløb

Jeg kan tilbyde et rum, hvor I kan få øje på jeres dynamik. Og på hvordan den påvirker jeres barn eller teenager.

I kan få skabt en forståelse af, hvad der foregår. Se det udefra, hvor I ikke er taget af følelser, frustrationen og magteløsheden.

Hos mig handler det aldrig om at pege fingre. Det handler om, hvordan vi kan sikre jeres barn den bedst mulige trivsel.

Jeg introducerer redskaber og åbner op for indsigter, så I kan støtte jeres barn bedst mulig. På den måde kan I skabe tillid, ro og en balance i hjemmet igen.

 

Praktik

Det kan være svært, at tage det første skridt og kontakte en professionel når noget er svært i familien. Det er sårbart og kræver mod at erkende, at I har brug for hjælp. Men det kan være et nødvendigt skridt. 

I vil begge komme til en samtale, hvor jeg vil lytte til jeres problematik. Ud fra det kan jeg give jer de redskaber og tilgange, som kan være brugbare for jer. Nogle har brug for en enkelt session til at tackle det svære og andre har brug for flere gange.

Hvis det giver mening kan jeres barn eller teenager deltage på et tidspunkt.

Anja Ladefoged

Psykoterapeut mpf i Sorø

Jeg har tidligere arbejdet som Socialrådgiver med familie, børn og teenager og har også en 3.årig diplom uddannelse i netop arbejdet med børn og unge Soc.D B&U.

I får et frirum hos mig, hvor I kan tale åbent om det som er svært. Min intention er at støtte jer til at støtte jeres barn eller børn bedst muligt.

Få mine lydfiler med mindfulness øvelser

Lydfilerne med mine mindfulness-øvelser kan du downloade og høre når det passer dig. Og på den måde opleve, hvilken effekt mindfullness har - enkelt og effektivt. 

Velkommen på nyhedsbrevet :-)