Et arbejde med mennesker, uanset om du er socialrådgiver, pædagog, lærer, sygeplejerske, læge eller psykoterapeut, stiller store krav til den professionelle.
Når vi arbejder med mennesker kræver det konstant udvikling af faglighed, refleksion, og der er brug for et frirum, hvor det, som er udfordrende, kan vendes, for netop at bevare professionalitet og fagligheden i arbejdet med mennesker og for at undgå stress og udbrændthed. For det kræver noget at arbejde i og med relationer og at være medfølende, empatisk og inkluderende samt især at stille sit eget nervesystem til rådighed for mennesker, som har brug for en at læne sig opad.
Når vi arbejder med mennesker, kan vi nogle gange gå ind i et rum og egentlig føle os velafbalanceret og oplagte, men ende med at sidde med en følelse at afmagt, opgivelse, forkerthed, vrede eller blive ramt af splitting. Her er det vigtig at få øje på, hvad der egentlig hører til hos dig, og hvad nærværet med den anden har vækket i dig, eller som du er blevet bærer af for den anden. Det er ikke uprofessionelt at blive involveret eller ramt, når vi arbejder med mennesker. Det er helt naturligt. Men ikke at tage sig af det og ignorer det er uprofessionelt, og det vil skabe grobund for stress, udmattelse og udbrændthed.
Det er vigtigt, at vi aftaler rammerne på forhånd. Dels for at sikre os, om personligt stof må involveres, eller om vi trækker en tydelig skillelinje og holder fokus på det rent faglige og de udfordringer, I møder i jeres arbejde og evt. med hinanden for at skabe tryghed ved gruppesupervision.
Jeg får løbende selv supervision samt supervision på min supervision.
Du er meget velkommen til at kontakte mig og hører mere og vi sammen kan finde ud af om jeg er den rette superivisor for dig eller jer.
Jeg supervisere pt. psykoterapeuter samt socialrådgivere i kommuner.