Angsthåndtering

Det er muligt at forandre angst, så den ikke længere styrer din hverdag.

Du kommer til at mærke ro i dit hoved og krop  – det er muligt og ikke så besværligt, som det måske synes.

Angst er en ubehaglige følelse at være i

Hvis du har angst kende du måske til, at den forhindrer dig i at gøre det, du gerne vil. Du har måske udviklet en undvigende adfærd for at undgå det, der trigger din angst.

Eller måske har du tillagt dig en sikkerhedsadfærd, hvor du godt kan gøre noget, hvis det sker på en bestemt måde eller nogen er med dig. Nogle gange oplever vi ikke engang selv, at det er det vi har gjort. Det koster meget energi og er måske ret hårdt for dig.

Det er muligt at skabe en foranding 

Det handler om, at du i dag skal investere i noget som dit fremtidige jeg vil takke dig for.

Det handler om at træffe en beslutning og det forestiller jeg mig, at du allerede er i gang med, når du læser med her.

Du behøver ikke leve et liv styret af angst.
I et angstforløb vil jeg guide dig gennem forskellige redskaber, som du kan implementere i din dagligdag.

Jeg ved det kan være svært at erkende, at du ikke kan fixe angsten selv. Men det er ofte ikke muligt selv at gøre det. Derfor har jeg udviklet en angst værktøjskasse som kan hjælpe dig godt videre.

 

Er du endnu ikke klar til at se en professionel så har jeg lavet et onlineforløb hvor du kan få brugbare redskaber til at håndtere din angst: https://ladefogedvision.dk/angsthandtering-online-kursus-med-anja-ladefoged/

 

Kan du genkende…?

  • Indre uro og rastløshed 
  • Nervøsitet og anspændthed
  • Hjertebanken eller hurtig vejrtrækning
  • Svimmelhed eller følelsen af at være lidt syg
  • Konstant bekymring eller frygt
  • Søvnproblemer eller mareridt
  • Muskelspændinger eller rysten
  • Problemer med koncentration 

Sådan kan vi arbejde med din angst

Jeg tager altid udgangspunkt i dig, dine behov og ønsker i forløbet.

Jeg har en stor angstværktøjskasse og vil introducere de redskaber som giver bedst mening for dig, så du kan få ro i dit hoved, krop og i dit nervesystem.

I et angstforløb ved jeg af erfaring, at det er vigtigt, at vi ser på tankers indvirkning på din angst. Her vil jeg introducere redskaber, som gør at du mellem sessionerne kan arbejde med dine angsttanker. På den måde kan du reducere bekymringstankerne og tankemyldet.

Du bliver introduceret til enkle angstøvelser, som du kan bruge når angsten buldrer derudaf.  Men også til at øve dig i hverdagen, så angsten ikke tager over.

Vil vil arbejde med dit personlige lederskab, så du aktivt kan vælge, hvad du vil – og ikke vil. Og dermed blive herre i eget hus igen.

Det kan også relevant at vi udarbejder en såkaldt måltrappe. Så kan vi sammen træne din angst i eksponering i lige præcis i dit tempo. Og uden at angsten bliver ved med at spænde ben for dig.

Jeg vil bl.a. introducere kognitive redskaber og mindfulness øvelser, der hjælper med håndtering af din angst. Det er vigtigt, at vi får skabt ro i dit nervesystem.

Vi vil også se på de bagvedliggende årsager til din angst, så vi kan få fat om roden af det. Og dermed mindske risikoen for tilbagefald.

“Du skal ikke længere skal være konstant i alarmberedskab, men skal til at lære dit system at slappe af. Du skal ikke længere være styret at angsten, men lære at du kan håndtere din angst og dit liv.”

Jeg vil guide dig trygt igennem din angst, så du føler dig støttet til at tage de første vigtige skridt til at skabe en forandring. Enkelt og effektivt.

Praktik

Jeg ved det er svært at erkende, at du har angst og har brug for hjælp og støtte til at håndtere det. Men jeg ved også, at det kan være svært at tackle alene.

Hvor længe et forløb varer er meget afhængig af, hvordan din angstproblematik er. Nogle kommer få gange, andre i længere forløb – det skal give mening for dig.

Jeg tilbyder forløb i Sorø, men også i virksomheder og kommuner. Og afstanden skal ikke være en hindring da jeg også tilbyder onlineforløb.

Anja Ladefoged

Psykoterapeut mpf i Sorø

Som erfaren psykoterapeut, angst- og stressbehandler har jeg siden 2011 hjulpet mennesker med at komme godt igennem angst. Og dermed vende tilbage til en hverdag med mere ro og livsglæde.

Jeg ved, det er rigtig svært at række ud efter hjælp, når du oplever angst. Men det er nødvendigt skridt. Kontakt mig gerne for at finde ud af, om jeg er den rette til at hjælpe dig godt og trygt videre.

Sammen lægger vi en realistisk plan for, hvordan du skaber forandringen. Skridt for skridt – i dit eget tempo.

Læs hvad andre synes

“Anjas ro, nærvær og det at hun ikke stiller spørgsmål efter bogen – men til lige der hvor jeg er, har gjort en kæmpe forskel for mig.

For første gang i mit liv føler jeg mig mødt, forstået og hørt. Jeg har prøvet mange forskellige ting før, men med Anja´s hjælp fandt jeg hjem til mig selv.”

Lise, Slagelse

Få mine lydfiler med mindfulness øvelser

Lydfilerne med mine mindfulness-øvelser kan du downloade og høre når det passer dig. Og på den måde opleve, hvilken effekt mindfullness har - enkelt og effektivt. 

Velkommen på nyhedsbrevet :-)