Børn- og teenageforløb

I mit verdensbillede skal vi sikre, at børn og teenagere får så god en barndom som overhovedet muligt. Med de vilkår som nu er til stede.

Det er altid muligt at skabe en forandring.

Terapi for børn og teenager

Børn og teenagere kan have brug for at tale med en voksen om det, de går og tumler med, men som kan være svært at tale om. Enten fordi de er bange for at gøre deres forældre kede af det, eller fordi de ikke kan finde ud af at sætte ord på det, som går dem på.

Mange børn og teenagere kæmper med angst, bekymringer, dårligt selvværd, lavt selvtillild, ikke at føle sig gode nok, stress, mobning, misbrug, sorg eller skolevægring. Men det kan forandres.

Det er virkelig svært som forældre at se, at ens barn ikke trives. Jeg kan forestille mig, at du/I igennem længere tid har gjort alt hvad I kunne, men det har ikke rigtig forandret så meget.

Det er frusterende, kan synes håbløst og kan skabe mismod og konflikter i familien. Her kan det være nødvendigt at få en professionel med ind over, som kan se det hele lidt udefra.

Dit barn eller teenager kan få det bedre med enkle redskaber og tilgange, som effektivt skaber en forandring og bedre trivsel.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en snak. Sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dit barn.

Læs her, hvis du har brug for angsthåndtering for børn/teenagere eller forældrerådgivning.

 Det kan være dit barn eller teenager oplever…

 • Dårligt selvværd
 • Lavt selvtillid
 • Alt skal være perfekt
 • Overpræstere
 • Isolere sig
 • Ængstelig eller angst
 • Trist og indelukket
 • Trækker sig
 • Ændre adfærd
 • Udfordret på at spise
 • Fysiske symtomer, uro og svært ved at sove

Forløbet er et frirum

Det vigtigste er, at jeres barn eller teenager føle sig tryg sammen med mig. Det er der, hvor vi sammen kan tale åbent og ærligt om det, som er svært. Og dermed styrke jeres barn i at forandre det, som er nødvendigt for at få et godt fundament at navigere ud fra igen. Hvor de kan opleve sig tryggere i verden, og folde deres potentiale ud.

Jeg stille de spørgsmål, der vil gøre at jeres barn eller teenager vil styrke og udvikle sig.

Få et bedre selvværd og tro på sig selv. For en bedre trivsel og glæde

Valg af metode afhænger naturligvis af dit barns alder og udfordring. Jeg bruger samtaleterapi suppleret med visuelle øvelser og tilgange, som gør, at jeres barn eller teenager ikke vil føle sig i et krydsforhør – og vigtigt; ikke at komme til at føle sig forkertgjort.

Hos mig får dit barn eller teenager et frirum, hvor de kan føler sig trygge og kan tale åbent om deres udfordringer og følelser. Samtidig hjælper jeg jer som forælder med at støtte jeres barn i hverdagen.

Hvis et terapiforløb ikke er noget for netop dit barn eller teenager kan forældrerådgivning være løsning.

Mads’ og Sofies historie

Mads på 10 år kommer sammen med sine forældre, da forældrene oplever, at han ikke er glad. Jeg beder Mads om at vise mig med figurer, hvordan det ser ud hjemme hos ham.

Da Mads har stillet figurerne på bordet, beder jeg Mads fortælle om ”billedet” i tredje person. Mads fortæller om figurerne, at den blå far og den gule mor aldrig har tid. De har altid travlt og ser ikke den røde figur – som er Mads.

Det skabte rum for en samtale med forældrene om, at Mads savnede tid med dem, og hvordan de kunne skabe plads til, at Mads fik mere af den tid, han ønskede og havde brug for med forældrene. Mads var meget glad for, at vi ikke skulle sidde i stolene og bare snakke, men sidde på gulvet med Playmobil og lave billeder: “Det er meget nemmere end med ord”.

Sofie på 12 år, kom i terapi. Både forældre og skolen var bekymret for, at hun ikke havde det godt og de oplevede hun trak sig fra sociale sammenhænge og isolerede sig.Sofie svarede blot at hun havde “fint” og flere ord kunne de ikke få ud af hende. Jeg bad hende vise sine forældre hvordan man ser ud når man har det “fint”. Sofie valgte dette kort. Det forbavsede hendes forældre, at “fint” ser sådan ud og der blev åbnet op for en dialog.Sofie kunne også vise et kort med en glad bamse, for det var sådan hun gerne ville have det. Så vi havde et billede af nu og et for hvordan hun ønskede det. Så gik vi på opdagelse i hvad der skulle forandres for at nå hen til det glade bamsekort. Det var skelsættende for Sofie og hendes forældre.

Praktik

Det er vigtig at stoppe op og mærke efter om det er nu, jeres barn skal have støtte og hjælp for at sikre en bedre trivsel. 

Jeg har altid i en eller anden grad forældre med til samtalen – alt efter jeres barn alder og udfordringer. Det gør jeg for at I ved, hvad dit barn eller teenagere reelt går og tumler med. Og I kan støtte bedst muligt op i hverdagen.

Sammen med jer vurderer jeg, om I som forældre skal deltage i alle sessioner, eller blot en del af sessionerne med dit barn eller din teenager.

Anja Ladefoged

Psykoterapeut mpf i Sorø

Jeg har siden 1999 arbejdet med familier. Først som Socialrådgiver, hvor jeg også har en 3.årig diplom uddannelse i arbejdet med Børn og unge Soc.D b&U. Siden 2011 har jeg arbejdet som psykoterapeut og haft mange familier og børn og teenager i forløb. 

I er altid velkommen til at tage kontakt for at finde ud af, om jeg er den rette til at hjælpe jer godt videre. 

Læs hvad andre synes

"Anjas ro, nærvær og det at hun ikke stiller spørgsmål efter bogen – men til lige der hvor jeg er, har gjort en kæmpe forskel for mig.

For første gang i mit liv føler jeg mig mødt, forstået og hørt. Jeg har prøvet mange forskellige ting før, men med Anja´s hjælp fandt jeg hjem til mig selv."

Lise, Slagelse

Få mine lydfiler med mindfulness øvelser

Lydfilerne med mine mindfulness-øvelser kan du downloade og høre når det passer dig. Og på den måde opleve, hvilken effekt mindfullness har - enkelt og effektivt. 

Velkommen på nyhedsbrevet :-)