Er du udfordret af smerter
i din hverdag?

Få hjælp til at håndtere dine smerter på dette online kursus  (8 video-sessioner og 8 reflektionsøvelser).

Du får enkle og effektive redskaber, som du kan bruge i din hverdag til at håndtere smerterne.

Jeg forestiller mig, at du læser med her, fordi du har en smerteproblematik af den ene eller anden årsag. Ofte oplever jeg, at det er så livsindgribende og foranderligt vilkår, når man får en smerteproblematik.

Jeg vil gerne dele en metafor med dig, som jeg ofte bruger i mine terapier, når jeg møder et menneske, der er smerteramt. Det er, som om vi altid har boet på en ø, en ø, som vi kender rigtig godt ind og ud, og hvor vi ikke tænker over, hvordan livet leves på den ø. Tingene fungerer, hverdagen kører derudaf med gøremål og aktiviteter, og disse aktiviteter koster ikke så meget energi, fordi vi på den ø ikke har smerter som en daglig udfordring. Smerter er ikke en del af hverdagen på den ø.

En dag vågner vi op på en anden ø, hvor der nu er en smerteproblematik, og det gør, at hverdagen nu ser helt anderledes ud. Hvor aktiviteter begrænses, eller har en høj pris. Og hvor bare det at sove, kan være en udfordring.

Nu er der 2 valg.

Enten at sidde og kigge over på den ø, hvor alting fungerede i vores krop, og længes efter det liv, vi havde der.

Eller vi må starte med at udforske den ø, vi nu er på, og der skaber en hverdag, som fungerer for os, med det vilkår som er.

Kan du genkende det? Hvor tingene ikke længere kan fungere pr. automatik, og hvor du ikke længere kan det, du plejede at kunne. Hvilket er et kæmpe tab og måske også en sorg, forbundet dermed. Det kan ofte være et tab af både arbejdsidentitet og identitet i det hele taget. Tanker om, hvem er du nu, og hvad kan du, og hvordan bliver det fremadrettet.

Det er i hvert fald et billede, jeg oplever mange kan genkende.

Jeg vil rigtig gerne invitere dig til i det her forløb at undersøge netop, hvordan livet kan leves på denne ø.

Altså, at vi sammen skal forholde os til, hvordan du nu har det, og hvad du selv kan gøre for at leve et mere tåleligt liv, og måske endda et godt liv, med det vilkår som du nu har.

Jeg håber, det her billede med øerne giver mening for dig.

Jeg vil lige slå fast, at jeg jo ikke kan fjerne dine smerter, men jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med, at du kan få mere livskvalitet i dit liv.

For at kunne leve et liv med smerter, hvor de ikke overtager hele dit liv, er du nødt til at arbejde med at håndtere dine smerter, også selvom det måske kan være svært at acceptere dine smerter og det livsvilkår, du har nu.

Men fat mod, og hæng på. Vi er nu sammen om det her, og jeg vil gøre mit bedste for også at hjælpe dig.

  • Forløbet her er gennemgået af praktiserende læge, Tomer Amrami, som nu også bruger redskaberne i sin praksis til at støtte patienter med smerter.

 

  • Forløbet her bliver også brugt i 47 kommuner i Danmark, samt i flere a-kasser og uddannelsesinstitutioner. Og det er en rigtig god feedback, jeg får på forløbene, fordi de netop gør en forskel for de mennesker, der ser dem.

 

  • Forløbet kan med fordel også ses af mennesker, der arbejder med mennesker, hvor redskaberne og viden kan omsættes i det professionelle arbejde.

 

  • Forløbet kan med fordel ses sammen med f.eks. din partner, familie eller andre, som du har brug for at få en dialog med omkring, hvordan du går og har det.

 

  • Forløbet er optaget i professionelt studie, så lyd og lys er lækre at se og lytte til, og der er lavet understøttende grafik der, hvor det giver mening.

  I forløbet får du:

 

Smerteforløbet består af 8 sessioner og 8 reflektionsøvelser, så du netop kan få integreret redskaberne i din hverdag, så du kan få det optimale ud af forløbet her.

Jeg har gjort mig umage i at koble teori og redskaber til mindre videoer, så du ikke skal bruge for mange kræfter på at sidde og koncentrere dig. 

Jeg vil lige dele med dig, hvad sessionerne indeholder, så du ved, hvad du går ind til:

1. session: Så er du igang (9.07)
Du vil få en intro til forløbet, men også information til reflektion samt hvad det vil sige at have en hverdag med en smerteproblematik.

2. session: Fokus på de tærende og nærende aktiviter (8.04)
I denne session ser vi på nærende og tærende aktiviteter i din hverdag. Skabe en bevidsthed om, hvad aktiviteter faktisk koster, og en model du kan bruge i din hverdag, så du bedre kan skabe en balance i dine gøremål. 

3. session: Energiforvaltning (6.10)
Jeg glæder mig så meget til denne session og til at dele et redskab med dig, som jeg altid får en god respons på. Vi skal arbejde videre med din energidosering, men redskabet, jeg vil introducere, er også rigtig godt til at kommunikere omkring, at du ikke kan det, du kunne, før du fik en smerteproblematik. Og du får en øvelse til netop at stoppe op og sige fra.

4. session: Bekymringer (8.39)
Jeg oplever ofte at som smerteramt, at der kan være en masse bekymringer om både nutid og fremtid og en sorg over, at livet er, som det er. Vi vil i denne session se på det, men også hvad du så kan gøre med dine bekymringer, så de ikke bliver så styrende, men at der kan blive mere plads til det, som du også gerne vil have plads til i dit liv.

5. session: Accept og personligt lederskab (6.44)
Det er virkelig svært, når livet ikke er blevet som man havde forestillet sig. Vi vil i denne session se på, hvad accept kan betyde. Og husk, accept er ikke ensbetydende med passivitet, en laden stå til, eller at vende den anden kind til. Accept er så meget andet end det, og det vil du blive introduceret til. Vi skal også se på, hvordan du i den forbindelse igen kan få personligt lederskab – og få sagt til og fra til det, som giver mening for dig, uden dårlig samvittighed.

6. session: Kommunikation, grænser og behov (11.01)
Når du er smerteramt, kan det være en udfordring at kommunikere, sætte grænser både for sig selv og sige fra overfor andre, og det kan være svært at italesætte sine behov og brug for hjælp og støtte. Du vil i denne session blive introduceret til en model, jeg har lavet for netop at støtte dig, så du kan udtrykke dig, så du bliver forståelig og tydeligere i dine behov og grænser – uden at skubbe nogle fra dig, men tværtimod skabe nærhed. Også en model, der kan være givtig at dele med sine nærmeste.

7. session: Mindset (7.20)
Vi vil i denne session arbejde med dit mindset, altså dine tanker, og det er med udgangspunkt i den kognitive tilgang til netop tanker, følelser og kropsfornemmelser. Der er flere små eksperimenter i denne session for at du netop kan få en fornemmelse af, hvor stor indflydelse dine negative tanker har i din hverdag. Samt et brugbart redskab til, hvordan du kan se anderledes på dine tanker og blive mere fri af de negative og triste tanker. Så du kan få mere ro i dit hoved og krop. 

8. session: 2 gode øvelser og afslutning (5.43)
I den sidste session vil vi se på, hvordan du fortsat kan holde fast i de nye gode vaner, og jeg vil introducere dig til 2 helt særlige øvelser, som har stor betydning for mig, og som jeg vil dele med dig.

 

Du får i alt lidt over 60 minutters viden og redskaber til at gøre en forskel i din hverdag med smerter for kun 999 kr.

Og oveni det – refleksionsøvelser og materiale, du kan printe ud og arbejde med, så du netop kan få redskaberne og teorien integreret i din hverdag. Så dette ikke blot er endnu et onlineforløb. Men et forløb, der gør en forskel.

Kurset ligger klar til dig på danske Easyme.dk. Så du kan trygt læne dig tilbage og nyde det.

Se hvad andre synes om online forløbet

***** Accept af kroniske smerter er et must for at komme videre. Men kommunikationen er lige så vigtigt., så mine omgivelser forstår min situation. Jeg syntes kurset giver mig meget, fordi det er mine tanker der styrer negativt. Det skal jeg lærer fra nu af at det er noget møj. Positive tanker og tro på at jeg gør det så godt jeg kan. Tak for et rigtig godt kursus. 

***** Jeg kan godt hører at Anja ved noget om smertehåndtering, og der er mange gode redskaber og tips til hvordan jeg kan forandre noget i min hverdag så jeg kan få en bedre hverdag med smerter. Jeg syntes især det med de 12 skeer gav mig noget at tænke over. Men det gjorde det hele faktisk. 

 

Anja Ladefoged

Jeg er uddannet psykoterapeut, samt stress- og angstbehandler og har siden 2011 arbejdet som psykoterapeut. Derudover er jeg uddannet mindfulnessinstruktør og supervisor.

Siden 2011 hjulpet mange mennesker med smerteproblematikker.  Og det er alt det bedste fra disse år, jeg har samlet i dette onlineforløb for netop at kan gøre en forskel i dit liv også.

Kan du huske de to øer? Du kan træffe 2 valg. Du kan sidde på kanten af den ø, du befinder dig på nu og kigge over på din tidligere ø, hvor smerteproblematikker ikke var en del hverdagen. Du kan sidde der og drømme dig tilbage til fortiden, som ikke længere er. Og det bliver smertefuldt. Men drømmene fjerner jo ikke den virkelighed du sidder med lige nu. Du kan vælge at være nysgerrig på dit nye liv, på din nye ø. Hvordan du kan skabe de bedste rammer for dig selv her på denne ø – altså med det vilkår du har nu. Det er vigtigt, at du i dag træffer et valg som dit fremtidige jeg vil takke dig for.   

Dit mentale helbred er en vigtig brik i håndtering af dine smerter. 

Få mine lydfiler med mindfulness øvelser

Lydfilerne med mine mindfulness-øvelser kan du downloade og høre når det passer dig. Og på den måde opleve, hvilken effekt mindfullness har - enkelt og effektivt. 

Velkommen på nyhedsbrevet :-)